4 Ekim 2007 Perşembe

BARANIN KIYGAŞASI

MERHABA BU GÜN İLK TARİFİMİ YAZIYORUM ANCAK FOTOĞRAFLAR DAHA SONRA GELECEK FOTOĞRAF MAKİNAMIN PİLİ BİTMİŞ KIYGAŞA ASLINDA HERKESİN BİLDİĞİ KAYGANA FRANSIZ MUTFAĞINDA DA KREP OLARAK AŞİNA OLDUĞUMUZ BİR HAMUR İŞİ ANCAK BEN TATAR OLDUĞUM HALDE KIYGAŞAYI BİRAZ FARKLI YAPIYORUM ÇÜNKÜ ORJİNALİNDE MAYALI VE YAĞDA KIZARTILARAK YAPILIYOR RAMAZANDA DA RAHATLIKLA TÜKETEBİLECEĞİMİZ BU TARİFİN ÇOKDA AĞIR OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM BU GÜN OĞLUMA İLK KEZ YAPTIM VE YANINDA DA AYRAN VERDİĞİMDE HOMURDANA HOMURDANA NASILDA YEDİ KOCA KIYGAŞAYI SİZ DÜŞÜNÜN ARTIK BÜYÜK BOY TAVA EBATLARINDA VE KALIN!!!:)) O YÜZDEN BU TARİFİME BARANIN KIYGAŞASI ADINI VERDİM :)))


(5 ADET İÇİN) MALZEMELER


  • 2 YUMURTA (YUMURTALAR KÜÇÜKSE 1 TANE DAHA EKLEYİN

  • 300 CC SÜT (İKİ BUÇUK BARDAK)

  • 200 GR UN

  • 200 GR KAŞAR PEYNİR RENDESİ

  • TUZ

  • KEKİK

  • PUL BİBER

  • FESLEĞEN
  • SIVI YAĞ


UN VE SÜTÜ ÇIRPIP BOZA KIVAMINA GELDİKTEN SONRA YUMURTALARI EKLEYİP KARIŞTIRIN SON OLARAK BAHARATLAR TUZ VE PEYNİRİ BU HAMURUN İÇİNE İLAVE EDİP TEKRAR KARIŞTIRIN BEN MALZEMELERİN DOĞAL YAPISININ FAZLA BOZULMAMASI İÇİN ROBOTTA PLASTİK ÇIRPICI KULLANIYORUM ÇOK FARK EDİYOR TAVSİYEM METAL KARIŞTIRICI KULLANMAMANIZ OLACAKTIR BÜYÜK BOY TEFLON TAVAYA YARIM ÇAY BARDAĞI KADAR SIVI YAĞ DÖKÜN KIZDIKTAN SONRA TAVANIN ORTASINA KARIŞIMDAN 100 VEYA 150 CC KADAR İLAVE EDİPTAVADA YAYIN YALNIZ KREP HAMURU GİBİ İNCE OLMAMALIDIR KALINLIĞI YARIM SANTİM KADAR OLMALI BEN KREPİ KAĞIT KADAR İNCE YAPTIĞIM İÇİN BURADA BELİRTİYORUM BİR TARAFI KOYU KAHVERENGİ OLANA KADAR KIZARTIP TERSİNİ ÇEVİREREK KIZARTIN İŞLEMLER SIRASINDA PİŞENLERİN BULUNDUĞU TABAĞI DAİMA FOLYO İLE KAPALI TUTUN AFİYET OLSUN SEVGİLERLE

1 yorum:

elif dedi ki...

hmmm bunu denemek istiyorum hemen şimdi hemde. inşallah market kapanmamıştır süt için eşimi göndermem gerek:)

BUTİK PASTA PARTİ TİYATRO ORGANİZASYON BARAN UMUT BAL KREP YEMEK KURABİYE ŞEKER TURTA ÇORBA TATLI