MERHABA BU GÜN İLK TARİFİMİ YAZIYORUM ANCAK FOTOĞRAFLAR DAHA SONRA GELECEK FOTOĞRAF MAKİNAMIN PİLİ BİTMİŞ KIYGAŞA ASLINDA HERKESİN BİLDİĞİ KAYGANA FRANSIZ MUTFAĞINDA DA KREP OLARAK AŞİNA OLDUĞUMUZ BİR HAMUR İŞİ ANCAK BEN TATAR OLDUĞUM HALDE KIYGAŞAYI BİRAZ FARKLI YAPIYORUM ÇÜNKÜ ORJİNALİNDE MAYALI VE YAĞDA KIZARTILARAK YAPILIYOR RAMAZANDA DA RAHATLIKLA TÜKETEBİLECEĞİMİZ BU TARİFİN ÇOKDA AĞIR OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM BU GÜN OĞLUMA İLK KEZ YAPTIM VE YANINDA DA AYRAN VERDİĞİMDE HOMURDANA HOMURDANA NASILDA YEDİ KOCA KIYGAŞAYI SİZ DÜŞÜNÜN ARTIK BÜYÜK BOY TAVA EBATLARINDA VE KALIN!!!:)) O YÜZDEN BU TARİFİME BARANIN KIYGAŞASI ADINI VERDİM :)))
(5 ADET İÇİN) MALZEMELER
- 2 YUMURTA (YUMURTALAR KÜÇÜKSE 1 TANE DAHA EKLEYİN
- 300 CC SÜT (İKİ BUÇUK BARDAK)
- 200 GR UN
- 200 GR KAŞAR PEYNİR RENDESİ
- TUZ
- KEKİK
- PUL BİBER
- FESLEĞEN
- SIVI YAĞ
1 yorum:
hmmm bunu denemek istiyorum hemen şimdi hemde. inşallah market kapanmamıştır süt için eşimi göndermem gerek:)
Yorum Gönder